T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / KADİRLİ - Yoğunoluk Ortaokulu

YOĞUNOLUK ORTAOKULUNDA UZAKTAN EĞİTİM ÇALIŞMALARI

EVİ OKUL, ODALARIMIZI SINIF OLARAK DÜŞÜNMELİYİZ:

 

               Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya ülkelerinde etkili olan yeni tip korona virüsün Türkiye'de ölümlere neden olmasının ardından birçok alanda önlemler alındı. Yüz yüze eğitime verilen arada öğrencilerin zihin ve bedenlerini dinlendirirken bir yandan da ders çalışmayı ihmal etmemelerini gerekiyor.

 

Yoğunoluk Ortaokulu Müdürü Yakup ARSLANTAŞ: EVİ OKUL ODALARIMIZI SINIF OLARAK DÜŞÜNMELİYİZ!

 

                "Bu süreçte Öğrencilerimiz için evde okul ortamını oluşturmalıyız dolayısıyla ebeveynlere çok fazla sorumluluk düştüğünün farkında olmaları gerekiyor. Öğrencilerin kitap okuyup, test çözüp eksiklerini belirlemeleri en doğru yol olacaktır. İnteraktif derslerle süreci takip etmeleri öğrenciler için bu zorunlu süreci verimli hale getirecektir.

 

 %96 düzeyinde taşımalı olan öğrencilerimizin internete erişimi ya hiç yok ya da çok kısıtlı, bu nedenle tüm kullanabildiğimiz her iletişim aracıyla öğrencilerimizi eğitimin içinde tutmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizden gelen dönütler umutlarımızı ve azmimizi taze tutuyor." dedi.

 

 

 

 

06-04-202006-04-202006-04-2020

 

 

 

 







MOTİVASYONU KAYBETMEMELİYİZ!

 

                 "Motivasyonu kaybetmemeliyiz bu çerçevede özellikle LGS'ye hazırlanan Öğrencilerimizin yaşanan süreçte morallerini bozmamaları ve motivasyon kaybı yaşamamaları önemlidir. Unutulmamalıdır ki bu durumu sadece kendileri değil tüm öğrenciler yaşıyor."

 

Moral bozmak veya panik yapmanın durumun kötüye gitmesinden başka bir işe yaramayacağını vurgulayan ARSLANTAŞ, "Şimdiye kadarki emeklerin boşa gitmemesi için öğrencilerin ders çalışmaya devam etmesi gerekiyor velilerimiz de çocuklarımıza uygun ortamı sağlayarak onları cesaretlendirerek bu süreci daha verimli geçirmelerini sağlayabilirler."

 

06-04-202006-04-202006-04-2020











DERS ÇALIŞMA PROGRAMI HAZIRLANMALI:

 

           Öğrencilerimizin öncelikli olarak kendilerine ders çalışma programı hazırlamaları gerekiyor. Ders çalışma programı öğrencinin çalışma sürecine hakim olmasını sağlar.

 

                Programı oluştururken öğrencilerimizin konuları bitirme telaşına kapılmamaları önemlidir. Öncelik geçmişe yönelik eksik konuları tamamlama olmalıdır. Eksik olan konular tekrar edildikten sonra konu ile ilgili soru çözümü yapılmalıdır. Tekrar yapılan konularda çözülemeyen sorular not alınmalı ve üzerinde çok fazla durulmadan başka konulara geçilmelidir. Bir sonraki çalışma gününde bu sorulara ait konular ön plana alınarak yeniden tekrar yapılmalı ve sorular yeniden çözülmeye çalışılmalıdır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.04.2020 - Güncelleme: 06.04.2020 19:50 - Görüntülenme: 454
  Beğen | 2  kişi beğendi